Demonstrasjon mot koronatiltak på Eidsvolls plass utenfor Stortinget. Foto: Berit Roald / NTB

Både utenfor Stortinget i Oslo og på Torgallmenningen i Bergen samlet opp mot 200 motstandere av vaksiner, koronatiltak og restriksjoner seg lørdag.

I Bergen måtte politiet rykke ut til bråk etter at tre ungdommer hadde overdøvet demonstrantene, skriver Bergensavisen.

– Vi fikk melding om amper stemning og tilløp til bråk da fire personer ville vise sin misnøye mot en forhåndsmeldt demonstrasjon. Det ble munnhoggeri og obskøne fingerbevegelser. Vi har fått dempet det ned nå, sier operasjonsleder Eivind Hellesund ved Vest politidistrikt til avisa.

De tre ungdommene ble geleidet ned fra et monument de hadde besteget, og politiet noterte personalia av dem.

Utenfor Stortinget i Oslo var det en større ansamling enn det har vært i tidligere helger, ifølge Avisa Oslo. Også her var politiet til stede med biler og mannskaper.

– Det er fordi det er en varslet markering, og politiet har plikt til å verne om ytringsfriheten og dem som skal ha en varslet markering. Vi er der med forskjellige typer ressurser for å ivareta sikkerheten, sier politiets operasjonsleder Tor Gulbrandsen til avisa.

I Trondheim samlet demonstranter seg på Torvet. Lørdag hadde 44 personer huket av for at de skulle delta, på demonstrasjonens Facebook-side, ifølge Adresseavisen.Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.