Fremskrittspartiets nestleder og finanspolitiske talsperson Sylvi Listhaug mener elektrifisering av sokkelen blir for dyrt for skattebetalerne. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Fremskrittspartiet fremmer forslag i Stortinget om å stoppe elektrifiseringen av oljefelt på sokkelen. Forslaget ble fremmet i Stortinget onsdag formiddag.

Overfor E24 begrunner FrP forslaget med frykt for dyrere strømregning for husholdninger og industrien på fastlandet hvis mer kraft skal dirigeres ut til oljeplattformene på norsk sokkel.

– Vi vil stoppe videre elektrifisering av norsk sokkel og stanse prosjekter som ikke allerede er i gangsatt. Skattebetalerne ender med å ta rundt 40 av de estimerte 50 milliardene som dette vil koste, sier nestleder Sylvi Listhaug til E24.

FrPs forslag gjelder prosjekter som ennå ikke er godkjent av myndighetene.

I tillegg mener de at alle elektrifiseringsprosjekter, også de som koster under 20 milliarder kroner, bør gå innom Stortinget for godkjenning, og ikke bare departementet.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.