Regjeringen vil komme med nye nasjonale tiltak i neste uke, varsler helseminister Bent Høie. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Helseminister Bent Høie (H) opplyser til NRK at det vil bli innført nye nasjonale tiltak i løpet av neste uke med mål om å holde R-tallet under 1.

– Nå har vi et R-tall på 1,3. Det betyr at smitten øker veldig raskt. Hvis det får lov til å fortsette gjennom mars og april, så vil det få dramatiske konsekvenser for mange mennesker som blir alvorlig syke og må på sykehus. Helsetjenesten vår vil bli alvorlig overbelastet, sier han til NRK.

Det siste døgnet er det registrert 689 koronasmittede i Norge. Det er 190 flere enn dagen før og 348 flere enn samme dag i forrige uke.

Tidligere denne uken sa Høie at de økende smittetallene kan være starten på en tredje bølge, og at det derfor trolig ville bli innstramminger i de nasjonale tiltakene.

 
Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.