Helseminister Bent Høie vurderer flere tiltak i Oslo-regionen. Foto: Terje Pedersen / NTB

Regjeringen vurderer nye lokale tiltak i nabokommunene til Oslo, men disse vil ikke bli offentliggjort før tidligst søndag, får NTB opplyst.

NTB får opplyst fra kilder i regjeringen at planen opprinnelig var å innføre nye tiltak for Oslos nabokommuner lørdag, men at dette ikke vil skje før tidligst søndag. Nordre Follo og ni kommuner, blant dem Oslo, ble plassert i risikonivå 5 lørdag.

Det førte til at nabokommunene til Oslo som ikke var inkludert, ba regjeringen innføre tiltak også for dem.

Det regjeringen vurderer å innføre for de øvrige kommunene rundt Oslo, som Lillestrøm, Asker og Bærum, er tiltak fra risikonivå 4, får NTB opplyst.

Helsedirektoratet bekrefter overfor VG at tiltakene blir presentert på en pressekonferanse med regjeringen søndag ettermiddag.

Helseminister Bent Høie har varslet at det vil komme tiltak også for kommunene som ikke er inkludert i lørdagens tiltakspakke.

– Vi er beredt til å gjøre nasjonale vedtak om lokale tiltak, sier helseminister Bent Høie (H) til VG.

Asker, Drammen, Lillestrøm og Lørenskog har alle tatt til orde for at også de skal inkluderes av de nasjonale tiltakene, skriver avisen.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂