Neste uke vil regjeringen stramme ytterligere inn i kampen mot koronasmitte. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Neste uke kommer det nye nasjonale koronatiltak fra regjeringen, varsler statsminister Erna Solberg (H).

Antall nye koronatilfeller har økt kraftig i både Norge og Europa den siste tiden.

– Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har fått i oppdrag å anbefale nye tiltak, slik at vi beholder kontrollen. Tiltakene vil være målrettet mot de områdene hvor vi nå ser smitten øke, sa Solberg under fredagens pressekonferanse.

Hun sier at helseminister Bent Høie (H) er i dialog med Oslo kommune om egne tiltak i hovedstaden.

– Selv om Norge har lave smittetall, registrerer vi at antallet sykehusinnleggelser har steget den siste tiden. Jeg er bekymret, sa Solberg.

– I helgen er det viktig å begrense hvor mange vi er sammen, sa hun videre.

– Må leve med usikkerhet

Dersom alt går som regjeringen håper, vil en koronavaksine kunne godkjennes før jul, sier statsminister Erna Solberg (H).

– Når den kommer, vet vi ikke. Foreløpig er ingen vaksine godkjent, sa Solberg på regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen i Norge fredag.

Der informerte hun blant annet om status for koronavaksine.

– Flere vaksinekandidater er i siste fase av utprøving. Vi håper at en vaksine vil kunne godkjennes rundt juletider. Dersom alt går som vi håper, vil Norge få tildelt vaksinedoser i første halvdel av 2021, sa Solberg.

– Men det kan også hende at det tar lengre tid å lage en vaksine. Vi må alle leve med denne usikkerheten.

Statsministeren fortalte at Norge samarbeider tett med EU for å sikre vaksiner til Norge, og når en koronavaksine blir godkjent i Norge, vil den være godkjent av legemiddelmyndighetene både i EU og i Norge.

 

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.