Statsminister Erna Solberg (H) under pressekonferanse om koronasituasjonen tidligere i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix

Statsminister Erna Solberg advarer dem som er skeptiske til å ta en vaksine mot koronaviruset om at dét kan gjøre det vanskelig å åpne landet igjen.

Solberg sier til Dagbladet at hun mener alle som kan, bør vaksinere seg. Hun viser til meslingvaksinen, og sier at de som ikke vil ta den, bidrar til å gjøre Norge til et farligere sted for dem som ikke kan ta vaksinen.

Statsministeren kommer med disse uttalelsene etter at en meningsmåling Ipsos gjennomførte for Dagbladet viste at 4 av 10 nordmenn ikke ville ha tatt en koronavaksine hvis den ble tilgjengelig nå.

– Jeg tenker at det er viktig å vise at vi faktisk følger protokollene for testing og utprøving av vaksiner. Jeg skjønner at det kan oppstå usikkerhet når man ser andre land som begynner å utprøve på et tidlig tidspunkt, sier Solberg til Dagbladet.

– Men dersom vi får for få som vaksinerer seg, så blir det vanskeligere å slippe opp etter hvert. Og det er jo hensynet til dem som blir alvorlig syke som er avgjørende.

 

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.