President Joe Biden mener delstatene Texas og Mississippis beslutning om å fjerne munnbindpåbudet, er feil. Foto: Alex Brandon / AP / NTB

Neandertalsk, er president Joe Bidens beskrivelse av beslutningen i delstatene Texas og Mississippi om å fjerne munnbindpåbudet.

For tidlig opphevelse av koronatiltak setter landets fremgang i kampen mot covid-19 på spill, uttalte Biden til journalister i Det hvite hus onsdag.

– Det siste vi trenger er neandertalsk tenkning, om at så lenge ting er bra i øyeblikket, så kan man ta av masken og glemme alt. Det spiller fortsatt en rolle, sa Biden.

Smitteveksten i USA er fallende og vaksinasjonstakten er økende, noe som har ført til at de to delstatene har tatt saken i egne hender og fjernet munnbindpåbud, i strid med føderale retningslinjer.

Faren er ikke over, påpeker Rochelle Walensky, leder for det amerikanske folkehelseinstituttet CDC (Centers for Disease Control and Prevention).

– Dette er ikke tidspunktet for å fjerne alle restriksjoner. De neste par månedene vil være av stor betydning når det gjelder pandemiens utvikling videre, sier hun.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.