Lothar Wieler er leder for det tyske folkehelseinstituttet Robert Koch Institut, RKI (Stefanie Loos/Pool via AP/NTB)

Det er fremdeles tabu for Europas politikere å informere om at innvandrere, og da spesielt muslimer, er overrepresentert i sykehusinnleggelsene som følge av covid.

I Tyskland har 90 prosent av de alvorlig syke innvandrerbakgrunn, og over halvparten av disse igjen er muslimer. Dette til tross for at muslimene kun utgjør 4,8 prosent av Tysklands befolkning.

Politikerne er redde for å takle problemet i tifelle de vil bli oppfattet som rasister. Det er også et problem at mange av pasientene ikke kan kommunisere på andre språk enn sitt eget morsmål.

Thomas Voshaar, overlege ved et tysk lungesykehus, sier at en undersøkelse der viste at mange av de sykeste pasientene hadde «kommunikasjonsbarrierer».

Ifølge min analyse, mer enn 90 prosent i respirator, de sykeste pasientene har hele tiden hatt innvandrerbakgrunn, sa han.

Vi ble enige om at vi skulle beskrive disse pasientene som «pasienter med kommunikasjonsbarrierer». Vi nådde ikke frem til dem.’

Lederen for det tyske folkehelseinstituttet Robert Koch Institut (RKI), Lothar Wieler, sier at problemet er tabu. Han legger til at andelen muslimer som mottar intensivbehandling for covid, var «helt klart over 50 prosent».

Det er parallellsamfunn i vårt land. Vi kan kun rette opp dette ved å arbeide med moskeene, men vi når ikke frem. Og det er kjipt, sa han.

Det tyske folkehelseinstituttet Robert Koch Institut har ikke publisert noen offisielle tall på smittede eller døde basert på etniske grupper.

Tyskland er på vei inn i en tredje smittebølge og forventer en ny topp i april.

Germany's infection rate is climbing again after weeks of improvement, but Merkel's government says vaccination and rapid testing will nonetheless allow for some re-opening

 

Daily Mail   Bild

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.