Jean-Marc Sauve (bildet) leder en uavhengig granskning av overgrep begått av kirken i Frankrike. Foto: JACQUES DEMARTHON / AFP/ NTB

Så mange som 10.000 barn i Frankrike kan ha vært ofre for overgrep begått i kirken, sier granskingsleder.

– Et tidligere anslag på 3.000 er helt klart for lavt. Det er mulig tallet er minst 10.000, sier Jean-Marc Sauve. Han leder en uavhengig gransking av overgrep begått i kirken siden 1950. Tirsdag holdt han en pressekonferanse der han orienterte om fremdriften i arbeidet.

Et telefonnummer som ble oppretter for ofre og vitner i 2019, fikk 6.500 henvendelser på snaut halvannet år.

– Det store spørsmålet for oss er «hvor mange ofre meldte seg?». Er det 25 prosent? 10 prosent, 5 prosent eller færre?, sa Sauve til de fremmøtte journalistene.

Red.anmerkning:

En leser påpekte at denne artikkelen fra NTB ikke spesifiserte hvilket kirkesamfunn det dreier seg om. Etter å å ha sjekket med franske medier, kan det ikke være tvil om det dreiser seg om den romersk-katolske kirken som med 41 % oppslutning er det overlegent største kirkesamfunnet i Frankrike. Se også disse sakene:

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.