Statsminister Erna Solberg (H) deltok tirsdag i et digitalt møte i FNs sikkerhetsråd om klimaendringer og sikkerhet. Foto: Berit Roald / NTB

Statsminister Erna Solberg (H) talte tirsdag for Sikkerhetsrådet for første gang etter at Norge ble medlem ved årsskiftet. Temaet var klima og sikkerhet.

Solberg brukte sine tildelte minutter til blant annet å tegne et bilde av at klimautfordringer og voldelige konflikter er sammenfallende i store deler av verden, viser en utskrift av talen på regjeringens nettsider.

Tolv av de 20 landene som er mest sårbare i møte med klimaendringer, håndterer også voldelige konflikter for tiden, sa Solberg. I flere deler av Afrika øker konfliktnivået som følge av klimarelatert påvirkning, og rekrutteringen til voldelige grupper øker som følge av mat- og ressursmangel.

– Vi risikerer en negativ spiral: Klimaendringer undergraver evnen til å håndtere konflikter. Og konflikter undergraver motstandsdyktigheten mot klimaendringer, sa Solberg.

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂