Svensk flagg vaier i vinden på Syd-Koster. Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB 

Sveriges familiegjenforening var i 2019 tre ganger høyere enn gjennomsnittet i EU. Det til tross for at Sverige trådte til med en midlertidig migrasjonslov som skulle tilpasse Sverige til EUs minimumsnivå.

Det viser en gjennomgang av Svenska Dagbladet.

Migrasjonskrisen i 2015 resulterte i at den svenske regjeringen innførte en midlertidig lov, med sikte på å tilpasse Sveriges asylregler til EUs minimumsnivå. I praksis ligger Sverige imidlertid over EU-gjennomsnittet når det gjelder både asylinnvandring og familiegjenforening.

Svenska Dagbladets gjennomgang av statistikk fra Eurostat viser at Sverige ga oppholdstillatelse til i overkant av 6000 asylsøkere, i første omgang i 2019. Det var mindre enn EU-gjennomsnittet i absolutte tall, men i forhold til befolkningstall var Sverige over gjennomsnittet.

Når det gjelder familiegjenforening er tallene ganske annerledes. Sverige ligger i toppsjiktet av EU-land hva angår familiegjenforening, sett i forhold til befolkningstall og absolutte tall, skriver Nyheter Idag.

Med rundt 49 000 familiegjenforeninger er det bare Tyskland, Spania, Italia og Frankrike som har mottatt fler. Av antall familiegjenforeninger sett i forhold til befolkningstall ble Sverige bare toppet av Lichtenstein og Luxembourg.

Antallet familiegjenforeninger kan knyttes til at Sverige tok imot et stort antall asylsøkere i årene 2015 og 2016 – bare Tyskland fikk flere. Nå er det asylmigrantenes familier som søker til Sverige.

 

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂