Migrantene satte fyr på brakkene i Napier Barracks i Sør-England. (Gareth Fuller/PA via AP/NTB)

Siden september 2020 har Napier Barracks i Folkstone i England blitt benyttet til å huse migranter som har tatt seg ulovlig inn til Storbritannia. 400 migranter bor for tiden på det tidligere militære anlegget. Etter at migrantene fikk beskjed om at de ikke ville bli overført til hotell, startet de opptøyer og branner i leiren.

Innenriksminister Priti Patel er ikke imponert over oppførselen. Hun beskrev det som dypt krenkende mot britiske skattebetalere og en fornærmelse mot britiske soldater som tidligere bodde i brakkene som asylsøkerne er blitt plassert i. – Disse brakkene var gode nok for våre modige soldater, sa hun.

Rundt 120 av asylsøkerne, som for det meste er ankommet i gummibåter fra Frankrike, har testet positivt for koronavirus.

Asylsøkerne ville ikke akseptere en tidagers lockdown.

Daily Mail

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂