Amerikansk-jødiske Daniel Pearl var på jobb for The Wall Street Journal da han ble kidnappet og senere halshugget av terrorister. Pearl var i Pakistan for å undersøke forbindelsen mellom Richard Reid (kjent som «sko-bomberen») og al-Qaida.

Islamisten som var funnet skyldig i å ha kuttet hodet av den amerikanske journalisten Daniel Pearl i Pakistan i 2002, er frikjent i landets høyesterett.

Ahmed Omar Saeed Sheikh var hovedmistenkt i saken der den 38 år gamle journalisten fra Wall Street Journal ble bortført og halshogd.

Britiskfødte Sheikh ble dømt til døden i en antiterrordomstol, men i fjor ble dommen omgjort til sju års fengsel. Tre medtiltalte ble først dømt til livsvarig fengsel, men ble frikjent i fjor.

Torsdag ble også Sheikh frikjent da høyesterett behandlet ankesaken, opplyser nyhetsbyråene AFP og Reuters.

– Med et flertall på to dommere mot én er alle de tiltalte frikjent, og det er gitt ordre om at de løslates, sier kilder i rettsvesenet til Reuters.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂