FrPs Sylvi Listhaug Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Økt testkapasitet på grensene og kraftig oppskalert analysekapasitet er blant tiltakene Frp ber regjeringen gjennomføre for å få kontroll på importsmitten.

– Det muterte viruset har ikke oppstått i Nordre Follo, det er importert. Fremskrittspartiet har i lang tid advart mot økende importsmitte, sier nestleder Sylvi Listhaug i Frp.

Partiet er i kravene klare på at den økte testkapasitet på grensene ikke skal gå utover sykehus og sykehjem.

– Bruk helsepersonell som er pensjonert men som vil stille opp nå, Forsvarets sanitet og kapasitet fra Heimevernet. De trenger ikke uniformer, men det trengs personell som kan gjøre denne jobben og hjelpe kommuner som har en stor belastning, heter det i kravet.

I tillegg til økt testkapasitet og oppskalert analysekapasitet, ber partiet regjeringen få kontroll med at karantenen overholdes. De mener flere bør på karantenehotell med mindre man er trygg på at arbeidsgiver har et forsvarlig opplegg

Frp ber dessuten om at det burde vurderes midlertidige skjerpelser i innreisebestemmelsene til Norge, samt kraftige forsterkninger i krisepakker til næringslivet og ansatte.

– Denne nedstengingen vil ha svært dramatiske konsekvenser for mange virksomheter og ansatte i de kommunene som berøres.Frp krever økt kapasitet for test og analyse

Kjøp Asle Tojes bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.