– We’ll be back in some form.

Med disse ord fra the Terminator forlot Trump og Melania Andrews Air Force base og fløy til Mar a-Lago i Florida. Der vil de lande med Air Force One før Biden avlegger eden.

Replikken tolkes som at Trump varsler at han vil delta i politikken på en eller annen måte. Han gjentok i talen i natt at det er helt uakseptabelt at konservative ikke har ytringsfrihet i dagens USA. Dette er et tema Trump brenner for, og det har stor appell ute blant folk. Han har antydet at han vil bidra til å starte en ny tv-kanal eller en medieplattform som ikke er sensurert.

Det er spekulert i om Trump vil starte et nytt parti. Men mye tyder på at grasrota i Det republikanske partiet står solid bak ham.

Når NRK snakker om at Kongressen er et hellig sted for mange amerikanere, så er det grunn til å minne om at knapt noen gruppe er mindre respektert enn Kongressen. De scorer bare 11 prosent på meningsmålingene.

NRKs «ekspert» Hallvard Notaker kalte Trumps tale på Andrews for «rørete». Det kommer ikke en positive omtale fra norske medier. Motsatt er det ikke grenser for skjønnmaling av Biden og Harris. Biden har visst levd et eksemplarisk liv. Ingenting om korrupsjon hverken i Ukraina eller Kina her.

Mediene og Demokratene er helt besatt av Trump. Hvis de skulle gå videre med riksrettssaken, vil det trolig overskygge Bidens første hundre dager.

Det Demokratene frykter aller mest, er at Trump vil stille til valg i 2024. Hvis Republikanere skulle ta tilbake begge kamre i 2022, vil Trump være posisjonert for en valgkamp i medvind i 2023. Amerikansk valgkamp er nærmest en kontinuerlig valgkamp.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂