Statsminister Erna Solberg (H) under Stortingets muntlige spørretime onsdag. Oslo 20210120.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Statsminister Erna Solberg (H) vil ikke garantere at tiltakene i regjeringens klimaplan ikke blir svekket i forhandlingene med Frp og resten av Stortinget.
SV-leder Audun Lysbakken stilte en rekke spørsmål til statsministeren om klimaplanen i den muntlige spørretimen på Stortinget onsdag.

Lysbakken viste blant annet til at Frp har slaktet meldingen for å være for tøff og ambisiøs.

– Vil regjeringen snakke med Frp først? ville SV-lederen vite.

– Vi vil snakke med Frp, men også med de andre partiene. Vi håper på en enighet om hovedtrekkene, men vi har ingen illusjoner om at vi kommer til å bli enige om alt, svarte Solberg.

– Men vi har ikke tenkt å forhandle ned våre tiltak, bedyret hun.

Regjeringen la i fjor fram klimaplanen Klimakur 2030, med vurderinger av 60 tiltak som kan kutte halvparten av utslippene innenfor sektorene transport, sjøfart, landbruk og avfall.

Lysbakken hevder derimot at tiltakene i planen bare vil føre til rundt halvparten så store kutt.

– Kan statsministeren garantere at regjeringen ikke vil gå med på noe som svekker summen av utslippskutt i denne meldingen, spurte han.

– Vi har en ambisjon om at vi skal nå de målene vi har satt oss, svarte Solberg.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.