Nytt

Statsminister Erna Solberg i Stortingets spørretime den 13. november 2019. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

Statsminister Erna Solberg forsvarer avgiftsøkningene i klimapolitikken og beskylder Senterpartiet for populisme.

– Jeg savner å høre Senterpartiets klimapolitikk for tida. Jeg hører ingenting de vil gjøre. De er mot alle tiltak som resten av Stortinget mener er nødvendige for å få det til, og så har de lett populistiske angrep på de tiltakene, sa statsminister Erna Solberg (H) da hun møtte til muntlig spørretime i Stortinget onsdag.

Skattlegging er helt nødvendig for å få ned utslippene, fastholdt hun.

Kraftsalven kom som svar på kritikk fra Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum om at avgiftene «aldri har vært høyere i Norge enn nå». Han viste til at avgiftene har økt med 6,3 milliarder kroner etter at de borgerlige kom til makten.

Vedum gikk spesielt til angrep på regjeringens forslag om å innføre full veibruksavgift på biodiesel i neste års budsjett. NHO har beregnet at avgiften vil kunne føre til økte utslipp av klimagasser på 700.000 tonn i året, påpekte Vedum.

Solberg viste for sin del til at formålet med avgiften er å begrense bruken av biodrivstoff basert på palmeolje.

(©NTB)

 
 

Kjøp T-skjorten «for en bilfri & varmere by» her