Arbeiderpartiets hovedkvarter ved folketeaterbygningen i Oslo. Foto: Kjetil Ree / Wikimedia Commons (utsnitt).

Styremedlem Fredrik Mellem i Oslo Arbeiderparti reagerer kraftig på AUFs tikronersverving. Han håper partiene sammen kan få til en kulturendring.

– Dette er selvfølgelig en uheldig praksis. Mange av disse medlemmene er aldri reelle medlemmer, og politiske og religiøse organisasjoner bør bare ha helt reelle medlemskap, sier Mellem til VG etter å ha lest om ungdomspartiet AUFs vervepraksis.

AUF har vervet tusener av medlemmer som sikrer dem stor innflytelse i mange lokallag i Ap, har VG avdekket. AUF har ikke villet kommentere tallene fra de interne dokumentene.

Mellem påpeker at praksisen ikke er ulovlig, men det skaper et unødvendig dårlig rykte som både AUF og Ap blir rammet av.

Det høye antallet medlemmer som følge av billigvervingen gjør at AUF får mange delegater på representantskapsmøter i Ap. Fylkessekretær Øyvind Slåke i Oslo Ap sier praksisen fører til høy turnover, og det er en utfordring ungdomspartiet må jobbe med.

– Når et stort antall tikroners medlemmer i AUF ikke fornyer kontingenten året etter, er det uheldig. Jeg forstår at det blir stilt spørsmål ved den ordningen deres, sier Slåke.

(©NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂