Folk går langs Maleconstranda i Havana 1. januar Foto: Ramon Espinosa/AP/Scanpix

Utenriksminister Mike Pompeo varslet mandag at Cuba havner på listen over stater som støtter terror. Nå har Joe Biden innført terrorbegrepet på hjemmebane og Cuba er ikke sen om å utnytte det.

– Vi fordømmer USAs kunngjøring av den hyklerske og kyniske betegnelsen av Cuba som en stat som sponser terrorisme. Den amerikanske politiske opportunismen anerkjennes av dem som er oppriktig bekymret for terrorens svøpe og dens ofre, skriver utenriksminister Bruno Rodriguez på Twitter.

Utenriksminister Mike Pompeo offentliggjorde endringen mandag. Cuba står dermed på samme liste som Iran, Nord-Korea og Syria. Det betyr blant annet personer og stater som driver visse forretninger med Cuba, risikerer å bli gjenstand for amerikanske straffetiltak. (NTB)

Obama normaliserte forholdet til Cuba og NTB kaller det en av hans største bedrifter.

Å fjerne Cuba fra denne svartelista og gjenreise diplomatiske forbindelser til nabolandet i 2015, regnes blant Barack Obamas fremste utenrikspolitiske prestasjoner som president.

Venstresiden har hele tiden hevdet at det er USA som driver med og støtter statlig terror. Nå får de støtte av Amerikas neste president.

– Cuba er et statlig offer for terrorisme utført i årevis av den amerikanske regjeringen eller av enkeltpersoner og organisasjoner som opererer på vegne av myndighetene, uttalte Carlos Fernandez de Cossio, som er øverste ansvarlig for relasjonene til USA i det cubanske utenriksdepartementet. (NTB)

Kjøp Asle Tojes siste bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂