Kurt Oddekalv. Foto: beagle84 / Wikimedia Commons.

Kurt Oddekalv er død, 63 år gammel. Lederen av Norges Miljøvernforbund gikk gjennom isen og døde i Bahusvatnet i Bergen mandag.

Alle de nærmeste pårørende er varslet om dødsfallet, melder Vest politidistrikt.

– Det presiseres at familien ber om ro i tiden fremover. Familien vil også komme med en uttalelse i løpet av de nærmeste dagene, heter det.

Politiet meldte i en pressemelding klokka 17.17 mandag at de undersøkte om en person hadde gått gjennom isen på Bahusvatnet, som ligger ved Kalandseidet, sør i Bergen kommune. En snau halvtime senere kom meldingen om funnet av en omkommet. Rett før klokka 22 gikk politiet ut med navnet.

Ekskludert
Oddekalv var leder for Norges Miljøvernforbund, som han selv opprettet i 1993 etter å ha blitt ekskludert fra Norges Naturvernforbund.

– Dette er veldig trist, sier Gustav Bahus, leder av Vestland FrP, til VG.

– Han er en nær venn av meg. Jeg har hatt veldig mye å gjøre med Kurt-en i mange år. Han bodde ved Bahusvatnet. Jeg fikk nettopp meldingen om at han hadde omkommet der. Nei, dette er sørgelig, sier Bahus.

Mohn: Så leit
– Så leit, så leit, sier forretningsmannen Trond Mohn til Bergens Tidende.

Mohn har støttet Kurt Oddekalvs prosjekter økonomisk.

– Han hadde alltid et hjerte for dem som trengte det og en forstand for miljøet og de store sammenhenger. Uredd sto han opp for sine meninger, og alltid med full integritet, sier Mohn.

Ordfører: Stor sorg
Til Bergensavisen sier ordfører Marte Mjøs Persen (Ap) i Bergen at mange vil savne Oddekalv.

– Det er med stor sorg jeg har mottatt budskapet om at Kurt er død. Mine tanker og kondolanser går til hans nærmeste. Kurt var en bauta i miljøkampen, han kjempet hardt for det han trodde på. Vi er mange som kommer til å savne Kurt, sier ordføreren.

 

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂