I dette hersens året 2020 er det stadig noen som har evne til å lage støy om ikke-eksisterende problemer. BBC har siden 1954 sendt julesanger med elever fra King’s College School. Så også i år. 13 korgutter ga mange briter litt glede i en ellers vanskelig jul, der så mange sitter i lockdown uten anledning til å være sammen med familie.

Men så kommer det (dessverre som forventet, sukk): Alle korguttene har blek, britisk hud.

Det er en nær eksistensiell krise for enkelte seere. En seer greier ikke å «gjenkjenne» sine egne barnebarn og var helt forferdet:

‘All the young choristers were white. I’ve got mixed-race grandchildren and I was appalled. I can’t believe that the King’s College School doesn’t have any black pupils who can sing’.

I dagens covid-situasjon er det umulig å planlegge noe som helst uten en plan B, C og D. Så også for King’s College School, som helt sikkert hadde en politisk korrekt gruppe av korister hvor BBC kunne få zoome inn på melaninrik hud av all sin lyst. Men så viste det seg at flere korister måtte i isolasjon like før opptak, og man måtte få inn seks nye til å fylle plassen på 48 timers varsel.

Riktignok var det en av koristene som hadde japansk bakgrunn, men dét er «feil» minoritet i dag, da alle skal måles etter fargekart.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.