Myndighetene har så godt som stengt samfunnet for 18 millioner mennesker i London og deler av England etter at helseeksperter slo alarm om en ny koronamutasjon som sprer seg raskt. Her fra Carnaby Street tirsdag. Foto: Alberto Pezzali / AP / NTB

Storbritannia har påvist ytterligere 36.800 koronatilfeller, den høyeste økningen på ett døgn så langt i pandemien.

Til sammenligning ble det registrert drøyt 33.360 nye smittetilfeller mandag og rundt 35.900 søndag, som var forrige rekord, skriver Sky News.

Tirsdag ble det også rapportert om 691 nye koronarelaterte dødsfall. Antall koronarelaterte dødsfall har dermed passert 68.307.

Det samlede dødstallet fra koronapandemien er 79.349 når man regner inn alle dødsfall der covid er nevnt i dødsattesten.

Over 2,1 millioner har fått påvist korona i Storbritannia. En ny koronavariant som har spredt seg raskt i England, har ført til at rundt 40 land har lagt ned midlertidig innreiseforbud fra Storbritannia.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.