Folk forsøker å skape seg en normal jul, men den nye mutasjonen i Storbritannia har kullkastet planene for minst 16 millioner mennesker.  De lever under nivå fire, som betyr kontakt med kun en person utenfor hjemmet.

I Wales sitter Hanne Tolg og Nord-Wales er under et like strengt regime som i sør, selv om smittefrekvensen er en bagatell. Det er mye som ikke er logisk i coronaens tid.

I London ble det panikk lørdag da nyheten kom om en ny lockdown fra midnatt. Folk forlot byen over hals og hode og togene ble smekkfulle. Det var ikke mulig å overholde noen smittevern. Folk sto som sild i tønne. At disse forsøkte å komme vekk fra et mer smittsomt virus er ironisk. De kan ha spredt det rundt i hele landet.

Politikerne forsøker å være on top of things, men klarer det ikke. Folk fornemmer at de ikke har kontroll.

Europeerne bøyer nakken under smitteverntiltakene. Det gjør ikke det røde USA. Trump sa til Johnson før helgen at kuren ikke må bli verre enn sykdommen. Det har den vært lenge. Det økonomiske livet under Demokratene burde tjene til skrekk og advarsel.

Folk strømmer ut av California. Demokratene er inne i en degeneringsprosess: Når bedriftene og folk flytter, øker de skattene. Nå foreligger et forslag om at den som har bodd to måneder i California skal bli skattet i ti år fremover.  De styrende gjør alvor av the Eagles’ hit Hotel California: You can check out any time you like, but you can never leave.

Vanstyret er et resultat av at California er blitt en ettpartistat. Hvis Demokratene skulle klare det samme på nasjonal nivå vil California bli USAs skjebne: Illegale, husløse og sykdommer som verden ikke har sett siden middelalderen.

Europa lever lykkelig uvitende om at dette eksperimentet har slått feil. Det er travelt opptatt med å kopiere eksperimentet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.