Ahmed Salem el-Haj ble avbildet da han skjøt på blink på kjente dansker, som Naer Khader, Anders Fogh Rasmussen, Kurt Westergaard og Lars Hedegaard. El-Haj er født og oppvokst i Gellerupparken ved Aarhus. Han har hatt sin gang i moskéen på Grimhøjvej, som ifølge danske myndigheter har vært arnested for flere, som er reist til Syria for at kjempe for Islamisk Stat. El-Haj kom tilbake til Danmark i november i fjor. Han trengte legebehandling. Mens Hedegaard kastes ut får el-Haj som var tilsluttet IS, avansert behandling på danske sykehus.

Verden er blitt et absurd sted: Lars Hedegaard forteller at han nylig har fått beskjed fra huseieren om at leieforholdte er oppsagt. Han bor på hemmelig adresse i en bolig som ser sikret av politiet for hundretusener. Document har selv vært på besøk. På toppen av det hele er husverten en politimann.

Hedegaard har en barsk humor og har lagt ut en facebookmelding hvor det heter:

Snart skal jeg aflives

Jeg har i dag modtaget en opsigelse af mit lejemål, som jeg har haft siden 2014.
PET har brugt hundredtusinder på at sikre min bolig mod islamistiske mordere.
Nu må de bruge flere penge på at sikre en ny, med mindre de foretrækker at jeg bliver ombragt.
Min udlejer er politimand, så han har måske forbindelser.
Hans venner på Facebook uttrykker bestyrtelse. Flere bemerker at en utleier må ha en god grunn for å si opp leieforholdet. Uansett påfører de Hedegaard store problemer. Han kan ikke flytte hvor som helst og det er slett ikke sikkert at PET vil gjøre jobben om igjen. Den høyre hånden vet ikke hva den venstre gjør, eller: Bryr seg ikke.
Det er slett ingen dans på roser å leve i dekning for jihadister.
Mannen som drev øvelsesskyting på bilder av bl.a Hedegaard i Syria,  er tilbake i Danmark. Det sier ganske mye om utviklingen.
Hedegaard har nylig utgitt bok på Document i Danmark:

 

Køb Lars Hedegaards nye bog her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂