BW «Rhine» passerer Helsingborg i 2012. Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons

Et shippingfirma sier eksplosjonen om bord i en oljetanker i den saudiarabiske havnebyen Jeddah skjedde da skipet ble «truffet av en ekstern kilde».

Eksplosjonen skjedde søndag og ble først meldt av Marine Trade Operations (UKMTO), en organisasjon underlagt den britiske marinen, som i en melding oppfordrer alle skip i området til å være forsiktige.

BW Group opplyser at det er oljetankeren BW «Rhine» som er rammet av eksplosjonen. Skipet har et mannskap på 22, og alle slapp fra hendelsen uten skader.

Det maritime etterretningsselskapet Dryad Global rapporterer også om eksplosjonen, mens statlige medier i Saudi-Arabia ikke omtaler hendelsen.

Det er så langt ikke kjent hva som forårsaket eksplosjonen, men den skjedde etter at en sjømine eksploderte og skadet et skip i samme område forrige måned.

Houthi-opprørere i Jemen har tidligere brukt sjøminer i kampen mot landets tidligere regime, som støttes av en regional koalisjon ledet av Saudi-Arabia. Houthi-opprørerne har ikke kommentert hendelsen.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.