Foto: Renaud Camus / Wikimedia Commons.

Big Tech er sensurivrige, men ikke alltid sikre i sin sak. Hovedverket til den franske forfatteren Renaud Camus ble i november fjernet fra Amazon, men har siden dukket opp igjen.

Valeurs Actuelles meldte den 18. november at «Le Grand Remplacement», boken der Camus skriver om befolkningsutskiftning, var blitt fjernet fra verdens største nettbokhandel dagen i forveien. Forfatteren ble kort tid etterpå informert om at hele kontoen hans stod for tur nokså snart – potensielt veldig kjedelig for ham, all den tid Camus ikke har andre gode salgskanaler til disposisjon.

Medlemmer av den mektige sekten av hysterikere som helst vil henrette enhver som viser det minste avvik fra den angivelig rette lære om temaer som Europas demografi, presidentvalget i USA eller koronavaksiner, blir veldig utilpasse av å høre om temaet befolkningsutskiftning. Til tross for at fenomenet kan iakttas av ethvert barn, er det henvist til de falske og ikke minst farlige konspirasjonsteorienes mørke, med den dårlig skjulte advarselen don’t go there.

Christchurch-massakren forsterket allergien mot å drøfte den pågående demografiske revolusjonen i Europa. Terroristen hadde nemlig skrevet om temaet i teksten han laget før den grusomme ugjerningen.

Det burde ikke kreve nevnevedig intelligens å skjønne at man ikke kan forby diskusjon om alle temaer som drapsmenn har vært opptatt av, men vi er jo ikke der i dagens verden, så Amazon fulgte i grunnen bare tidsånden da de fjernet boken fra sortimentet.

Men noe må ha skjedd siden, for ikke bare unnlot de å slette kontoen til Camus; nå er forsyne meg også den inkriminerte boken tilbake i sortimentet hos Amazon. Skal tro hva som fikk selskapet eid av verdens rikeste mann til å skifte mening?

 

 

Lei av Facebook? Følg oss på MeWe, da vel!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.