Vi nærmer oss tilstander som før ville vært utenkelige i Vesten: Å skrive om befolkningsutskiftninger straffes med indre eksil.

Amazon truer ikke lenger bare ytringsfriheten, men også markedsfriheten. Vi trenger ikke lenger være i tvil om hvordan en verden styrt av Jeff Bezos vil se ut. I dag kunne Politically Incorrect i Tyskland fortelle at forfatteren Akif Pirinçcis hadde fått slettet alle sine titler fra amazon.de.

Først blir du utestengt fra offisielle medier, så blir du nektet å selge dine bøker på det offentlige markedet, som Amazon har skaffet seg tilnærmet monopol på.

I tillegg kommer at Amazon har lagt på portoen så den er like høye som verdien av bøkene. Porto på 600 kroner er ikke uvanlig for et par innbundne bøker. Konklusjonen ble at man oppfordres til ikke å støtte Jeff Bezos’ imperium.

Løsningen ble funnet på et nettsted som heter bookdepository.com. Bestilte to hardcover og en paperback der, og det kom på 600 kroner. Fri frakt!

De to bøkene var Lee Smiths The Permanent Coup, how Enemies foreign and domestic targeted the American President, Michael Anton: The Stakes. America at the Point of No Return. Hardcover til 237 og 265 er rimelig. De hadde også den nye utgaven av Douglas Murray The Madness of Crowds, med det nye essayet om den siste tidens vanvidd i USA til bare 101 kroner.

Boksamlere vil vite at dette er rimelig, og levering skulle være fra Storbritannia innen 2–3 dager.

Den som følger bestemte temaer, vet at man må kjøpe bøker systematisk for å ha historikken inne. Det gjelder særlig i en tid da man ikke bør bli overrasket hvis titler bare forsvinner, slik Amazon nå har begynt med.

Det er skremmende perspektiver. Politikerne lar dette skje. Hvor er Konkurransetilsynet? Dette er misbruk av markedsmakt.

Amazon löscht alle Titel von Bestsellerautor Akif Pirinçci
16. September 2020

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.