Sakset/Fra hofta

Youtube har latt Tommy Robinson få være, selv om de tar pengene hans. Men Jeff Bezos, eieren av Amazon, kastet hans bok om islam ut. Heller ikke Barnes & Nobels selger den. Dermed er boken borte fra markedet.

Robert Spencer skriver at dette kom overraskende. Trenden går i retning sensur, men at det skulle gå så fort!

On January 7 of this year, I published an article at PJ Media about Amazon removing doormats featuring Qur’an verses from sale because the Council on American-Islamic Relations (CAIR) found them offensive. In that article, I asked; How long will it be before Hamas-linked CAIR starts demanding that books that criticize jihad terror and Sharia oppression of women, gays, and others also be dropped by Amazon?

Svaret viste seg å være: 51 dager.

For noen år siden ble Amazon sett på som en fantastisk markedsplass. Men gradvis dreide Amazon, i likhet med de store techselskapene, og viste tydeligere og tydeligere at de ville være på parti med fremtiden: Dvs. mot høyresiden og for de progressive.

Folk opplevde merkelig ting; Som at positiv omtale av konservative – NB! konservative! bøker fikk sine omtaler slettet. Uten grunn. De borte. Just like that.

Nå har Amazon tatt et nytt stort skritt, over mot vilkårlighet og sensur. Det gis ingen begrunnelse. Tvertimot er fjerningen nærmest uforståelig:

[They] refuse to reinstate the book and refuse to explain why it has been banned. So they have banned the No.1 best-selling exegesis of the Koran. I can’t get my head round it. Every few weeks for the past 18 months they had emailed me asking to put it into special sales programmes, as it was selling so well. For 18 months they sought to profit even more from the sales.

Kjeder og superbutikker som Amazon burde være forpliktet til å følge visse regler. De kan ikke nekte å føre en bok uten å begrunne det. Amazon selger Mein Kampf og håndbok i terrorisme. Men ikke Mohammed’s Quran.

Betyr dette at islam-kritiske bøker i fremtiden vil møte hindre? Det ville ikke overraske.

 If they are now going to ban books that are critical of Islam and opposed to jihad terror and Sharia oppression of women, gays, and others, then an Islam-critical perspective will be almost impossible to find anywhere.

I så fall avvæpner Amazon offentligheten akkurat når den har mest bruk for denne litteraturen. Kan et samfunn som vil være fritt og åpent finne seg i det?

Amazon Bans Tommy Robinson’s Book, ‘Mohammed’s Koran’

 

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!