Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder / NTB

Oslopolitiets seksjon for organisert kriminalitet har pågrepet nesten 50 personer i en av de største narkotikasakene i år. En 26-åring anses som hovedmann.

Politiet har jobbet med saken i over ett år, melder TV 2.

– Vi startet etterforskningen i desember 2019, sier Kenneth Wilberg, leder av Etterforskningsseksjonen organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt.

Politiet mener å ha avdekket et større kriminelt nettverk som driver med både våpen- og narkotikahandel, og har flere titalls mistenkte og siktede i saken.

Gjennom 2020 har politiet slått til på flere adresser på Innlandet og Østlandet. Det har resultert i flere beslag av narkotika, våpen og rundt 4,9 millioner kroner.

Politiet mener at nettverket har vært en stor aktør innen narkotikaomsetning og at gjenger i Oslo-området har vært på kundelisten. Det kriminelle nettverket strekker seg over flere land i Europa, og norsk politi har samarbeidet internasjonalt.

Som hovedmann har politiet pekt ut en 26 år gammel palestinsk mann som har bodd i Norge i mange år. Han ble pågrepet i Stockholm allerede i april og er siktet for grov narkotikakriminalitet. Snart vil det bli tatt ut tiltale mot ham og flere andre.

 
Kjøp Asle Tojes siste bok her! Vi pakker og sender for deg hvis du skriver «julegave» i meldingsfeltet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.