Ti personer er siktet etter mafiaparagrafen i en hvitvaskingssak i Oslo. Ifølge TV 2 deltok over 70 politifolk i en aksjon en rekke steder i forrige uke.

– Politiet mener de siktede utgjør et nettverk som har tatt hånd om store pengebeløp som stammer fra narkotika, sier påtaleansvarlig i saken, politiadvokat Eivind Kluge, til kanalen.

Åtte menn og to kvinner er siktet i saken, og siktelsene gjelder medvirkning til grov narkotikaforbrytelse. Flere er dessuten siktet for grovt heleri.

At politiet bruker straffelovens paragraf 79c, kjent som mafiaparagrafen, betyr at de mener det dreier seg om organisert kriminalitet.

Åtte av de ti er varetektsfengslet, og ifølge TV 2 er de siktede blant annet fra Albania, Kosovo, Italia, Sverige og Norge. Seks av de varetektsfengslede nekter straffskyld, opplyser forsvarerne deres til kanalen, som ikke har fått svar på spørsmål om dette fra forsvarerne til de to siste.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.