Denne Range Roveren ble beslaglagt hjemme hos en av de tiltalte under den svært omfattende aksjonen 21. oktober 2015.

Fem tamilske menn er tiltalt etter den såkalte mafiaparagrafen for å ha lurt banker og finansselskaper for flere titalls millioner kroner.

Det er en virkelig stor svindelsak som kommer opp for retten i høst. I oktober 2015 slo flere hundre tjenestemenn fra politiet og flere andre offentlige etater til mot 21 personer på Østlandet i det som ble kjent som «Budbil-saken». Senere ble totalt 76 personer siktet – samtlige tamiler

– Antallet kunne vært større. Vi har begrenset oss til det vi mener vi har tid og kapasitet til å etterforske og iretteføre, sier politiadvokat Kjetil Tunold i Kripos til Aftenposten i fjor.

De siktede ble pågrepet i Oslo, på Romerike og i Drammen. Det ble gjort ransakinger på en rekke steder og det ble tatt beslag i store verdier, blant annet eiendommer, biler og bankkontoer.

Gruppa skal ha bedrevet misbruk av legale selskapsstrukturer, utnyttelse av velferdsordninger, omfattende ID-misbruk og andre typer kriminalitet.

De fem mennene må møte i Oslo tingrett 5. september i en rettssak som etter planen skal pågå i hele tolv uker. Deler av bedrageriene de er tiltalt for faller inn under straffelovens paragraf 60, den såkalte mafiaparagrafen.

Ifølge tiltalen mener politiet at de tiltalte har fått utbetalt til sammen 36,9 millioner kroner i lån og kreditter fra en rekke banker, kredittkortselskaper og andre finansinstitusjoner ved å overta andre personers identitet, skriver Aftenposten.

Flere av mennene er også tiltalt for momsbedragerier og fakturasvindel.

Kripos og skattemyndighetene fikk de første bekymringsmeldingene høsten 2014. Etter hvert ble også Økokrim og Nav med i et omfattende samarbeid, og i oktober 2015 slo 220 personer fra politiet, skatteetaten og Nav til i en koordinert aksjon i Oslo, på Romerike, i Drammen og på Nesodden for å sikre bevis.

21 personer ble pågrepet og siktet for grov økonomisk kriminalitet. Ett år senere var i alt 76 personer blitt siktet i saken. De fem som sitter på tiltalebenken i maratonrettssaken i Oslo tingrett i høst, anses for å være hovedmenn i sakskomplekset, opplyser statsadvokat Carl Fredrik Fari.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂