USAs utenriksminister Mike Pompeo møtte Afghanistans fredsminister Sayed Sadat Mansoor Naderi og det afghanske fredsforhandlingsteamet da han var i landet i forbindelse med forhandlingssamtaler med Taliban lørdag. Den afghanske etterretningssjefen  sier nå at Taliban har brukt sivile droner for å bombe regjeringsstyrkene i landet. Foto: AP / Patrick Semansky, Pool / NTB

Taliban har brukt sivile droner, rigget med eksplosiver, for å bombe afghanske regjeringsstyrker, ifølge landets etterretningssjef.

– Dronene de bruker, selges på det åpne markedet. De er i bunn og grunn kameradroner, sa Ahmad Zia Shiraj, som leder den afghanske etterretningstjenesten NDS, i en tale til parlamentet.

I oktober ble det rapportert om at Taliban hadde brukt droner til å bombe Kunduz-provinsen. Selv om han ikke ville bekrefte spesifikke rapporter opplyste Shiraj at Taliban har brukt droner i Kunduz- og Paktia-provinsen.

Det er ikke blitt rapportert om lignende dronebruk fra Taliban tidligere, men jihadister tilknyttet IS skal ha brukt lekefly og sivile droner i 2016.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.