Kunnskapsminister Guri Melby under en pressekonferanse om koronasituasjonen. Oslo, 29. oktober 2020. Foto: Jil Yngland / NTB

Flere videregående skoler har gått fra gult til rødt nivå, og nå foreslår regjeringen at fylkeskommunene skal få mer penger til økte smittevernkostnader.

En kartlegging av hvilke fylkeskommuner som har hatt spesielt store kostnader under koronakrisen, bestemmer hvordan de 100 millionene skal fordeles.

– Regjeringen er opptatt av at fylkeskommunene som er hardest rammet, også skal få mest hjelp. Det er store forskjeller mellom fylkene når det gjelder hvor hardt rammet de er av korona, og det er viktig at pengene havner der behovet er størst, sier kunnskapsminister Guri Melby (V) i en pressemelding.

Regjeringen foreslår også å kompensere friskolene med 50 millioner kroner for merutgifter som følge av covid-19-pandemien, og å gi 30 millioner kroner til folkehøyskoler, vitensentre og freds- og menneskerettighetssentre.

Kjøp julegaver fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.