Universitetet i Bergen beklager behandlingen professor Svein Larsen har fått i den såkalte «tyskervits-saken». Foto: Marit Hommedal / NTB

Universitetet i Bergen beklager behandlingen professor Svein Larsen har fått i den såkalte tyskervits-saken.

Etter at en student følte seg krenket av professorens vits under en forelesning for 15 måneder siden, ble det en mediestorm rundt Larsen. Nå beklager Universitetet i Bergen, skriver Khrono.

I et brev til professoren innrømmer universitetet at noen av deres uttalelser til mediene kan ha ført til at Larsen ble stilt i et dårligere lys enn det var grunnlag for.

«Ei heller finner Universitetet i Bergen at du har mobbet, trakassert eller diskriminert noen av de studenter som har varslet», heter det i brevet.

– Jeg ser på dette som en blank frifinnelse, full oppreisning og en klar innrømmelse fra universitetets side om at de har behandlet meg dårlig. «Tyskervits-saken» skulle aldri vært en sak, sier Larsen til nettstedet.

Situasjonen der studenten følte seg trakassert oppsto under en forelesning i august i fjor. Professoren skal ha omtalt egen forskning om turisme og uttalt at «tyskerne har vært her før, og nå sniker de seg inn igjen».

Studenten som klaget inn vitsen, har fått 10.000 kroner i erstatning.

Professoren er ikke tilkjent erstatning eller kompensasjon, men har fått et opprykk på tre lønnstrinn, som tilsvarer 70.000 kroner i året. Skolen sier dette handler om ansiennitet og vitenskapelig produksjon, og at vitsesaken er ikke koblet til lønn.

 

Kjøp julegaver fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.