Prins Salman bin Abdulaziz Al Saud (i midten), her i et tidligere møte med daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre, sier at landene i Opec+ må være forberedt på ytterlige kutt i oljeproduksjonen. Foto: Berit Roald / NTB .

Oljekartellet Opec+ er forberedt på å gjøre ytterligere kutt i oljeproduksjonen for å hindre et nytt prisfall.

I en felles uttalelse etter det månedlige møtet i kartellet tirsdag, uttalte medlemmene:

– Alle deltakerlandene må være årvåkne, proaktive og klare til å handle slik markedet krever.

Tidligere på dagen uttalte Saudi-Arabias energiminister at landene må være forberedt på å kutte mer i utvinningen enn det som er nedfelt i en avtale fra april, da man ble enige om at produksjonen skulle reduseres til 5,8 millioner fat per dag i januar.

– Vi må være klare til å justere betingelsene i vår avtale om det trengs. Fleksibilitet og proaktivitet må fortsatt være rettesnoren for våre forhandlinger i dag, og i fremtiden, uttalte den saudiarabiske energiministeren prins Abdulaziz bin Salman i en tale før kartellet møttes.

Opec+ består av Opec-landene og allierte stater som Russland. Kartellet vil forsøke å forhindre et prisfall likt det man så i mars, da koronapandemien og nedstenginger verden over førte til at etterspørselen etter olje raste.

Tross gode nyheter om koronavaksiner de siste ukene, venter Opec+ at etterspørselen ikke vil øke igjen på en stund, blant annet grunnet nye nedstenginger i store deler av verden.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.