Østerrikes innenriksminister Karl Nehammer. Foto: Ronald Zak AP / NTB

Etter drapstrusler fra islamistmiljøer er Østerrikes innenriksminister Karl Nehammer, hans kone og deres to barn nå under bevoktning døgnet rundt av anti-terrorstyrker fra det østerrikske forsvaret, melder østerrikske medier.

Drapstruslene mot Nehammer og hans familie kommer i kjølvannet av terroraksjonen en 20 år gammel albansk terrorist gjennomførte i Wiens gamleby mandag 2. november. I alt fire mennesker ble drept. Terroristen hadde tidligere forsøkt å verve seg til IS i Syria, og han var kjent for myndighetene.

Ifølge den østerrikske avisen Krone er Nehammer vant med trusler fra islamist-miljø, men truslene mot hans familie er av ny dato.

Nehammer: „Lassen uns dadurch nicht aufhalten“

Und ins Visier der Islamisten-Freunde des IS-Killers aus dem Gemeindebau geraten auch die im Sommer vom Verteidigungsministerium in die PR-Branche gewechselte Ehefrau Katharina Nehammer sowie beide Kinder (Sohn und Tochter) des Paares. Nehammer gab zu, dass die Drohungen gegen ihn „nichts Neues“ seien, gegen seine Familie allerdings schon.

Som beskrevet i tittelen, vil ikke Nehammer la seg stoppe av slike trusler. Østerrikske myndigheter har i dagene etter terroranslaget stengt to moskeer og gjennomført razziaer mot Det muslimske brorskap og Hamas-medlemmer i landet.

Les også:

Østerrike vil forby politisk islam

– Medlemmer av terror­organisasjoner har ingen rett til stats­borgerskap i Østerrike

Svenske imamer. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Document forlag har et utsøkt utvalg av bøker, også om andre tema enn islam, som egner seg utmerket som julegaver til folk som vil eller har behov for å utvikle sin horisont!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.