Generalmajor Elisabeth Gifstad Michelsen, sjef Heimevernet før et foredrag i Oslo Militære Samfund. Oslo 20201012. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Sivile myndigheter har ikke ressurser til å håndheve de nye tiltakene og har derfor bedt Forsvaret om bistand. Heimevernet vil nå hjelpe til langs grensen mot Sverige i Innlandet, Trøndelag og Nordland, opplyser de i en pressemelding.

– Soldatene i Heimevernet har allerede god erfaring med å etablere rask støtte til politiet i forbindelse med grensekontroll omkring covid-19. Heimevernet bidro med grensekontroll fra mars til juni tidligere i år, heter det i pressemeldingen.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.