Ikke mye som står igjen av Y-blokka. Oslo, 1 oktober, 2020. Foto: Berit Roald / NTB

Det nye regjeringskvartalet kan komme til å koste opptil 36,5 milliarder kroner. Nå vil Frp be regjeringen finne billigere løsninger.

Mandag legger Frp fram sitt alternative budsjett. Der foreslår de å kutte hele den foreslåtte bevilgningen fra regjeringen på 1,3 milliarder kroner til å starte byggingen av regjeringskvartalet.

– Vi mener regjeringen må komme tilbake til Stortinget med flere ulike alternativer og kostnadsbesparende tiltak, sier Sivert Bjørnstad (Frp) i finanskomiteen til Aftenposten.

Bjørnstad kaller det nye regjeringskvartalet et «råflott prestisjeprosjekt for regjeringen».

– Å bruke et sted mellom 30 og 40 milliarder kroner på offentlige kontorbygg i Oslo vitner om dårlig kostnadskontroll og stormannsgalskap, sier han.

Bjørnstad kaller det er uforståelig at der mulig å bruke like under 300.000 kroner per kvadratmeter i prosjektet og han peker på at det bygges nye sykehus både i Drammen og Stavanger for rundt 80.000 kroner per kvadratmeter

Det første av tre byggetrinn i det nye regjeringskvartalet skulle etter planen starte opp i 2020. Prosjektet er forventet å være ferdig i 2029.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.