Stengt frisørsalong etter at myndighetene bestemte at alle frisører skal holde stengt. Dette var i mars. Nå er det lukking igjen, og denne gang kan det bli permanent. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Avbestillingene strømmer inn til frisører over hele landet etter at regjeringen strammet inn tiltakene, ifølge NHO Service og Handel, som nå slår frisør-alarm.

Frisør- og velværebransjen, som består av om lag 8.000 bedrifter med over 22.000 ansatte, står nå trolig overfor et konkursras, ifølge NHO.

– Regjeringens varslede tiltak er ikke nok. Vi må få tilbake den brede kompensasjonsordningen vi hadde i vår, og ordningen må vare så lenge krisen varer, sier administrerende direktør Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service og Handel.

Landets frisørsalonger ble, som mye annet, stengt 12. mars, før de senere ble gjenåpnet 27. april.

Myndighetene har nå bedt nordmenn om å holde seg mest mulig hjemme i tiden framover, samt å begrense sosial og fysisk kontakt så mye som mulig. Avbestillingene til frisører over hele landet har siden strømmet inn, ifølge NHO.

– I mars hadde flere frisørbedrifter noe penger på bok. Men de kronene er brukt opp. Situasjonen nå er derfor verre enn i vår da vi ble stengt ned, sier administrerende direktør Anne-Mari Halsan i Norske frisør- og velværebedrifter.

 

 

Lær alt om klimasaken. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.