Administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv tror de strenge tiltakene i Viken kommer til å svi for skidestinasjonene som mistet påsken i 2020. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

NHO Reiseliv reagerer på nedstengingen Viken. De mener det er blodig urettferdig og ikke reflekterer smittesituasjonen til skidestinasjonene.

Nedstengingen av Viken innebærer at kommuner med lav eller ingen smitte blir underlagt de samme strenge koronatiltakene som kommuner med mye smitte. Det synes administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv er blodig urettferdig.

– Det reflekterer ikke smittesituasjonen i kommuner som Geilo og Hemsedal. Dette kommer til å svi for skidestinasjonene som mistet påsken i fjor, og som nå risikerer å tape enda en påske med full skjenkestopp, stengte spisesteder og butikker. Nedstengingen er katastrofal for reiselivet og hele næringslivet i hyttekommunene som er helt avhengig av inntektene fra påsketuristene, sier hun.

Selv om hele Viken fylke får strenge tiltak, er det viktig å huske at påsken ikke er avlyst. Skianleggene får holde åpent, det er ikke hytteforbud og det er lov å bo på hotell eller leie en leilighet.

– Det er god plass ute i naturen og i skibakkene, og ifølge helsemyndighetene er det lav smittefare ved utendørs aktivitet som ski og alpin. Nå må vi redde fjelldestinasjonene våre. De tåler ikke enda en tapt påske, sier Krohn Devold.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.