Militære styrker fra Forsvaret og Heimevernet under NATO-øvelsen Trident Juncture. Nå melder Bergenshus Heimevernsdistrikt at de innstiller all øvelse inntil videre. Foto: Heiko Junge / NTB

Bergenhus Heimevernsdistrikt utsetter treningen i sju avdelinger til etter nyttår. Årsaken er den siste smitteøkningen og lokale koronatiltak.

– Slik situasjonen er nå, med økt smitte og vansker med smittesporing, mener vi at utsettelse av trening vil lette trykket på dem som arbeider for å slå ned smitten, sier distriktssjef, oberstløytnant Christoffer T. Knutsen.

Aktivitetene som er utsatt, er trening med innsatsstyrken Bjørn West og treninger i Sunnhordland, Kvinnherad, Hardanger, Gulen, Bjørnafjorden og Bergen.

– Vi tar opp igjen treningene våre etter nyttår, om situasjonen tillater det, sier Knutsen.

Etter koronautbruddet i mars har Bergenhus Heimevernsdistrikt (HV-09) trent over 6.000 tjenestedager med soldater uten smittetilfeller.

Flere andre distrikter har utsatt eller avlyst øvelser de siste ukene.

HV-02 (Oslo) har innstilt sin trening. HV-14 (Sør-Hålogaland) har avlyst. Det har også HV-16 (Nord-Hålogaland) gjort – på grunn av lokale smitteutbrudd. I HV-17 (Finnmark) er store deler av øvingsvirksomheten avlyst.

I forrige uke skrev Forsvarets forum om HV-soldatene på øvelse i Kongsberg som reagerte på mangel på smittevern under øvelsen.

Onsdag avlyste HV-03 (Telemark og Buskerud) høstens planlagte øvelse. Den skulle ha startet 9. november og gått fram til 14. november. Øvelsen ville omfattet fem områder, en innsatsstyrke og deler av distriktsstaben.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.