Den britiske journalisten Robert Fisk, særlig kjent som Midtøsten-korrespondent, er død. Foto: AP Photo/Francois Mori/NTB

Den mangeårige britiske utenrikskorrespondenten og forfatteren Robert Fisk er død, 74 år gammel, melder The Irish Times.

Fisk døde på sykehus i helgen etter å ha fått det som antakelig var et slag mens han var hjemme i Dublin, skriver avisa søndag kveld.

Fisk var blant de høyest aktede og kontroversielle britiske utenriksjournalistene i nyere tid. Han fikk en rekke priser og æresutmerkelser og skrev flere bøker. I 2005 ble han av The New York Times beskrevet som «den trolig mest berømte utenrikskorrespondenten i Storbritannia».

Fisk ble født i England, og journalistkarrieren startet i Sunday Express i London, før han begynte i The Times. Fra 1972 til 1975 rapporterte han fra uroen i Nord-Irland, og senere ble han The Times’ Midtøsten-korrespondent, med base i Beirut.

I 1989 havnet han i en disputt med den Rubert Murdoch-eide avisa. Fisk begynte da å jobbe for The Independent, som han skrev for inntil sin død.

Han dekket blant annet Libanons borgerkrig, Russlands invasjon av Afghanistan, revolusjonen i Iran og krigen mellom Iran og Irak. Fisk dekket også de USA-ledede krigene i Afghanistan og Irak, og var sterkt kritisk til det amerikanske engasjementet i regionen.

 

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.