Glenn Greenwald bor i Brasil og skriver på en bok om korrupsjonen i brasiliansk politikk. Det utløste trusler. Boken utkommer i 2021. Foto: Ricardo Borges/AP/Scanpix

Glenn Greenwald var med på å stifte den venstreorienterte nettavisen Intercept. Greenwald ble internasjonalt kjent da han var kontaktperson for Edward Snowden da denne brøt med NSA og hoppet av for å fortelle om spionasjen på amerikanerne. Han har vært en jevnlig gjest på Tucker Carlson, fordi han har gjennomskuet Russia collusion som et komplott fra den dype staten.

Siden dette faller ut til fordel for Trump, er det ikke alle på venstresiden som har hatt sans for ham.

Det sprakk før helgen, da Greenwald skrev en artikkel der han omtalte Hunter Bidens laptop og Joe Bidens korrupsjon. Redaksjonen i New York nektet å trykke artikkelen, og Greenwald tok sin hatt og gikk.

Greenwald posted a resignation letter on Twitter on Oct. 29, saying editors at the left-leaning publication refused to publish an article of his unless he deleted “all sections critical of Democratic presidential candidate Joe Biden, the candidate vehemently supported by all New-York-based Intercept editors involved in this effort at suppression.”

Redaksjonen svarte:

«While he accuses us of political bias, it was he who was attempting to recycle the dubious claims of a political campaign — the Trump campaign — and launder them as journalism,” the article read.

Venstresiden hater Trump så intenst at de er villig til å ofre sannheten og tåle korrupte politikere. I lengden kan det bli «dyrt».

Greenwald sa han ville benytte seg av sin kontraktsfestede rett til å publisere andre steder, men heller ikke dette ble godtatt.

these Intercept editors also demanded that I refrain from exercising a separate contractual right to publish this article with any other publication,” he wrote in a letter on Oct. 29.

Greenwalds begrunnelse for å slutte ligner på den Bari Weiss ga da hun sluttet i the New York Times. Presset ble uutholdelig. Alle måtte mene det samme. Avvik tåles ikke. At dette rammer anerkjente liberale medier, har ikke fått den oppmerksomheten det fortjener.

“All this time, as things worsened, I reasoned that as long as The Intercept remained a place where my own right of journalistic independence was not being infringed, I could live with all of its other flaws,” Greenwald said in conclusion. “But now, not even that minimal but foundational right is being honored for my own journalism, suppressed by an increasingly authoritarian, fear-driven, repressive editorial team in New York bent on imposing their own ideological and partisan preferences on all writers, while ensuring that nothing is published at The Intercept that contradicts their own narrow, homogenous ideological and partisan views: exactly what The Intercept, more than any other goal, was created to prevent.”

Bezos

I den andre enden av spekteret har verdens rikeste mann, Jeff Bezos, sagt han kan tenke seg å kjøpe CNN. CNN eies av Time Warner. Kanalen går dårlig. Seerantallet har vært synkende lenge.

Bezos eier allerede The Washington Post. Hvis han nå også kjøper en tv-kanal, øker mediemakten.

Washington Post har som motto: Democracy dies in darkness. Flere vil mene at det er ironisk. Washington Post har gått fra å være en liberal avis til å bli et organ som spyr ut Trump-hatende artikler.

Det er ikke så mange år siden at man skrev om russiske oligarker som kjøpte seg medier. Nå skjer det samme i USA. Samtidig kjøper George Soros statsadvokater over hele USA. Disse er ultraliberale og slipper ut alle aktivister som arresteres, selv om det er for grovt hærværk og vold.

Siden dette er en utvikling på venstresiden, får det minimal oppmerksomhet i norske medier.

 

Glenn Greenwald Resigns From The Intercept, Claims Biden Story ‘Suppression’

Lær alt om klimasaken. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.