Julie Brodtkorb avbildet i rollen som leder for representantskapet i Norges Bank. Foto: Terje Pedersen / NTB

Erna Solbergs tidligere stabssjef, Julie Brodtkorb, raser mot korona-tiltakene til sin gamle sjef. I et intervju med Nettavisen tar den nåværende direktøren for Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) et oppgjør med regjeringens korona-tiltak.

– Det er helt håpløst at du må sitte inne når jobben din er i friluft, langt unna folk og du ikke har symptomer. Er det ikke lov å bruke huet lenger? sier hun til Nettavisen.

Brodtkorb, som i løpet av sommeren har tatt sertifikat på dumper og gravemaskin, markerte tidligere denne uken sin motstand mot regjeringens karantenetiltak i NRK Debatten med helseminister Bent Høie. Her mente Høie at kraftig smitteøkning i Polen økte risikoen for smitteøkning også i bedrifter organisert i MEF.

Men da blandet Høie bygg og anlegg sammen, hevdet Brodtkorb. Ifølge Brodtkorb er det få arbeidsinnvandrere i hennes bransje, med unntak av ekstra bemanning til oppdrag som krever ekstra ressurser. De fleste jobber alene i anlegg langt unna hverandre, forteller hun.

– Jobber alle i anleggsbransjen i ensomhet?

– Nei, og på anlegg der en jobber tett, vil selvfølgelig ikke ansatte i karantene være. Vi ber ikke om unntak fra karantenereglene. Men kjører du dumper eller gravemaskin, er du langt unna folk, og det er veldig mange som jobber en og en på en maskin.

Julie Brodtkorb var Ernas høyre hånd. Nå langer hun ut mot regjeringens korona-tiltak for anleggsarbeidere

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!