Gassfeltet Aasta Hansteen planlegges utbygd med en SPAR-plattform, som den første på norsk sokkel. Nå konkluderer en ny rapport med at det finnes store gjenværende ressurser i alle havområder. Foto: Marit Hommedal / NTB

Det er fortsatt store gjenværende ressurser i alle havområder, og det haster med leting over hele sokkelen, konkluderer en fersk rapport fra Oljedirektoratet.

Særlig haster det i områder hvor infrastrukturen har begrenset levetid, slår Oljedirektoratets «Ressursrapport 2020 leting» fast.

– Uten nye funn kan olje- og gassproduksjonen falle raskt etter 2030. Ny leteteknologi og stordataanalyser kan bidra til at vi finner mer på en moden sokkel, sier letedirektør Torgeir Stordal i Oljedirektoratet.

Letevirksomheten på norsk sokkel er lønnsom i alle havområder, og de siste årene har leteaktiviteten vært høy. Spesielt er det de mindre funnene som står for en betydelig del av produksjonen.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂