Kristdemokraternas partileder Ebba Busch Thor. Foto: Stina Stjernkvist / TT / NTB scanpix

Kristdemokraterna vil støtte et mulig forslag fra Vänsterpartiet om mistillit mot Stefan Löfvens regjering. Men det kreves langt mer for å felle regjeringen.

Vänsterpartiet (V), som er SVs svenske søsterparti, har truet med mistillitsforslag mot regjeringen, knyttet til en utredning om endringer i arbeidslovgivningen. For i det hele tatt å få til en avstemning, trengs det støtte fra minst ett parti, og det er Kristdemokraterna (KD) nå innstilt på å gi.

– Det er det vi har lovet velgerne. Vi er alternativet for alle som vil være sikre på at vi gjør det vi kan, for å gi Sverige en ny regjering, sier KD-leder Ebba Busch.

Dersom det blir en avstemning om mistillit, kreves det fortsatt flertall i Riksdagen for å kaste regjeringen. Det finnes det ikke støtte for i dag.

Löfven leder riktignok en mindretallsregjering som består av Socialdemokraterna og Miljøpartiet, men det største opposisjonspartiet, Moderaterna, vil ikke være med på forslaget fra Vänsterpartiet. De vil ha lovendringene som V er imot.

Busch mener likevel det er en mulighet for å felle regjeringen.

– Det er godt kjent at Moderaterna vil ha en ny regjering. Nøyaktig hvordan de vil oppnå det, får de svare for, sier hun.

– Selv om utfallet ikke er gitt, har vi fortsatt en plikt til å forsøke.

Også Sverigedemokraterna må bli med dersom det skal bli flertall for mistillit.

 

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!