President Donald J. Trump med amerikanske soldater på Bagram-basen i Afghanistan, torsdag 28. november 2019, under et overraskende Thanksgiving-besøk. Foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / NTB

USAs president Donald Trump sier han vil ha alle USAs styrker ut av Afghanistan før jul, langt raskere enn hittil planlagt.

– Vi bør ha de få gjenværende MODIGE menn og kvinner som tjenestegjør i Afghanistan, hjem innen jul, tvitret Trump onsdag.

I en avtale som ble inngått med Taliban i februar, var det enighet om at USAs styrker skulle trekkes ut av Afghanistan innen midten av 2012, mot at Taliban lover ikke å la terrorister operere fra afghansk territorium.

Trump kommer med sitt løfte en måned før presidentvalget i november. Presidenten, som ligger bak på meningsmålingene, vil gjerne vise at han innfrir løftet om å få slutt på «endeløse kriger».

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.