Byen Stepanakert, Nagorno-Karabakh, etter bombeangrep. Foto: David Ghahramanyan/NKR InfoCenter/PAN Photo/Handout via REUTERS /NTB scanpix

Halve befolkningen i Nagorno-Karabakh har blitt drevet på flukt siden de siste kamphandlingene startet, ifølge separatistene i utbryterprovinsen.

– Ifølge våre foreløpige anslag har rundt 50 prosent av befolkningen i Nagorno-Karabakh og 90 prosent av barna og kvinnene – rundt 70.000-75.000 – blitt fordrevet, sier en talsmann.

Ifølge talsmannen har de som er drevet på flukt, enten dratt til andre i steder i provinsen eller i sikkerhet i Armenia.

Verdenssamfunnet ser på Nagorno-Karabakh som en del av Aserbajdsjan, men området har vært kontrollert av armenske separatister siden begynnelsen av 1990-tallet.

Begge sider i konflikten anklager hverandre for å angripe befolkede områder og påføre sivile tap. En våpenhvile har blitt avslått fra begge hold, og de har anklaget hverandre for å være skyldig i oppblussingen av konflikten.

Artilleriangrep som aserbajdsjanske styrker står bak, skal nærmest ha gjort den største byen i Nagorno-Karabakh, Stepanakert, til en spøkelsesby. Aserbajdsjan har på sin side anklaget armenske styrker for artilleriangrep rettet mot sivile.

Det er foreløpig ukjent hvor mange aserbajdsjanere som har blitt fordrevet under den siste ukas kamper, ifølge landets utenriksdepartement.

Nesten 300 personer har blitt bekreftet drept siden kamphandlingene startet, minst 47 av dem er sivile.

 

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Norge forandrer seg raskt i takt med innvandringen. Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.