Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen er det tredje største på norsk sokkel. Nå rammes det av streik. Arkivfoto: Carina Johansen / NTB

Lederne ble ikke enige med Norsk olje og gass og tar ut 43 medlemmer på Johan Sverdrup-plattformen i streik. For Industri og Energi og Safe ble det enighet.

Ifølge Lederne stenges nå Johan Sverdrup-plattformen ned.

– Streiken kommer fordi vi ikke ser vilje til å diskutere avtale for våre medlemmer knyttet til nye former for drift av plattformene, sier forbundsleder Audun Ingvartsen i en kommentar.

Meklingsfristen for sokkelavtalene gikk ut ved midnatt, men forhandlingene fortsatte på overtid. Rett før klokka 6 meldte Lederne at det blir streik.

For Industri Energi ble det enighet, opplyser forbundet.

– Jeg er fornøyd med at vi har klart å komme til enighet om et oppgjør som er i tråd med frontfaget, sier nestleder Lill-Heidi Bakkerud.

Også Safe kom til enighet.

– Resultatet er moderat, og partene forutsetter at det føres konkrete og reelle lokale lønnsforhandlinger i operatørselskapene, opplyser forbundet.

 

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.