En mann ble funnet død i Sarpsborg fredag ettermiddag. Politiet har startet drapsetterforskning. Illustrasjonsfoto: Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Øst politidistrikt har innledet drapsetterforskning etter at en mann i 50-årene ble funnet i leiligheten sin i Sarpsborg.

Politiet fikk melding om funnet i sentrum av byen 23. september Da politiet kom til leiligheten, var det tydelig for politiet at den livløse personen hadde vært død en stund.

– Omstendighetene rundt dødsfallet var uklare, men etter en foreløpig rettsmedisinsk undersøkelse, har politiet nå åpnet drapsetterforskning, opplyser politiadvokat Anders Svarholt i Øst politidistrikt.

Øst politidistrikt er nå i begynnelsen av etterforskningen og vil gjennomføre både tekniske og taktiske etterforskningsskritt.

Forenlig med drap

Den foreløpige rettsmedisinske undersøkelsen viser at avdøde har skader som er forenlig med drap.

– Slik politiet ser det i dag, er det ingen grunn til at andre skal føle seg utrygge etter denne hendelsen, sier Svarholt.

Politiet gjennomfører nå kriminaltekniske undersøkelser i mannens leilighet. Dette arbeidet vil fortsette gjennom helgen.

Venter på obduksjonsrapporten

– Den endelige rettsmedisinske rapporten vil konkludere med et mer nøyaktig tidspunkt for drapet. Politiet venter den endelige rapporten fra Rettsmedisinsk institutt i løpet av neste uke, sier politiadvokaten.

Øst politidistrikt har bedt om teknisk bistand til etterforskningen fra Kripos.Sverige i endring. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.